Vad krävs för en lyckad automatisering?

Det finns många fördelar och stora vinster att göra med automatiserade processer. Det kan handla om bättre arbetsmiljö, ökad produktivitet, högre konverteringsgrad och tidsbesparingar. Automation kan också ge möjlighet till ökad flexibilitet vilket gör det möjligt att ta fler typer av affärer.

Det gäller att tänka igenom noga för att satsningen skall bli bra och ge önskade effekter. Man vill inte automatisera fel processer och kanske är det saker som behöver vara på plats innan man går igång.

Seminariet vänder sig främst till er som har gjort en Förutsättningsstudie inom Robotlyftet eller kommit en bit på väg i planeringen. I seminariet kommer vi att varva information med diskussion med fokus på frågan ”Vad krävs för en lyckad automatisering?” och vilket stöd finns att få på vägen?

Experter och coacher inom Robotlyftet finns med för att hjälpa er till nästa steg på vägen.

Boka din plats

AGENDA
  • 8:30 Välkomna!
  • 8:40 Presentationer, exempel och resonemang kring nästa steg i din automationsresa med Robotlyftets experter: Magnus Widfeldt, Bernt Henriksen och Lars-Gustav Gustafsson.
  • 9:20 Kort paus
  • 9:25 Diskussioner kring olika frågeställningar tillsammans med andra företag, coacher och experter i breakout rooms.
  • 9:55 Återsamling och sammanfattning av diskussioner.
  • 9:45 Tack för idag!
    Du som vill kan stanna kvar och diskutera med coacher och experter!
Om föreläsarna, expertgruppen:

Magnus Widfelt, RISE som är forskare  främst inom flexibel automation och additiv tillverkning. Inriktningen är industriorienterad och tillämpad, med utgångspunkter från både lean produktion och tekniska lösningar. Magnus är bland annat projektledare för LoHi Swedprod inom flexibel automation i låga volymer och hög flexibilitet.

Lars-Gustaf Gustafsson, RISE Forskare och Coach inom området förändringsförmåga hos företag och organisationer. Lars-Gustaf bygger sitt arbete på Lean principerna och kopplar ihop dessa med kundernas köpbeteende i nutid och framtid och vilka utmaningar och förändringar kommer organisation och flöden att behöva genomföra. Lars-Gustaf har bred erfarenhet gällande, ledarskap och dess påverkan på organisationens beteende, förändringsförmåga i organisationer, produktion och processer, produktionsteknik och automationsteknik samt kvalitetsfrågor.

Bernt Henrikson brinner för automation och produktion och En mycket erfaren verksamhetsutvecklare. Det finns få personer i Sverige som matchar av vad Bernt kan erbjuda vad gäller kunnande om hur man bygger upp industriella automationssystem när det gäller hela spannet från ERP till maskinnära utrustning och han har lett uppbyggnaden av anläggningar i flera branscher.


Aktiviteten arrangeras inom ramen för Robotlyftet. Projektet Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen på 100 miljoner kronor ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

Praktisk information

  • Datum: Fredag den 18 juni 2021
  • Tid: Klockan 08:30 till 09:45 · Lägg till i kalender
  • Plats: Online
  • Upplysningar:

    Målgrupp: Små- och medelstora industriföretag som vill ta nästa steg i sin automationsresa.
    Arrangör: IUC Sverige AB