Skip to main content

Vi söker en nyexad ingenjör med intresse för marknadsutveckling inom försvar och hjälporganisationer

Ref.nr: 2020/2858

På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 16 000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardalens högskola finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.

På akademin för innovation, design och teknik läser våra studenter bland annat till innovatörer, entreprenörer, illustratörer, kommunikatörer, nätverkstekniker och ingenjörer. Hos oss finns forskningsinriktningarna inbyggda system och innovation och produktrealisering. Vårt arbete sker i samverkan och i strategiska avtal med företag, organisationer och myndigheter i regionen.

Anställningsinformation

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid, ca 1 år
Sista ansökningsdag: 2020-12-10 
Stationeringsort: Västerås/Eskilstuna med placering i Arboga
Akademi/enhet/sektion: Akademin för innovation, design och teknik (IDT)

Har du ett brinnande intresse för samhällets säkerhet och vill göra skillnad? I samarbete med Recotech söker vi dig som vill vara med och effektivisera företagets marknadsorganisation genom att utveckla och förbättra marknadsbearbetningen av ett unikt hanteringskoncept, WingLift.

Ditt uppdrag som KTP-projektledare hos Recotech

Vi erbjuder dig en möjlighet att ta första klivet i karriären, att få chans att jobba både strategiskt och operativt i ett lokalt företag där kunderna verkar på en stor nationell marknad. Projektet leds av dig som KTP-projektledare och du kan se fram emot att utvecklas från dag ett tillsammans med både coach från akademin och från näringslivet som kommer att hjälpa och stötta dig i projektet. Det är helt enkelt riktigt bra förutsättningar för att lyckas i uppdraget och för att göra ett viktigt jobb!

Projektets syfte är att du som produktansvarig ska utveckla marknadsbearbetningen för och utökning av sortimentet inom WingLift™ vilket är ett hållbart och kostnadseffektivt hanteringskoncept för att lyfta och flytta tyngre utrustningar eller containrar korta avstånd. Kunderna är inom försvar eller FN:s hjälpinsatser men också till de som utrustar containers till mobila sjukhus eller andra ändamål, se winglift.com.

KTP-projektet innebär goda möjligheter att själv forma dina arbetsuppgifter vilket innebär både planering och genomförande av uppdraget med mål att projektet i slutändan leder till ökad försäljning till komplexa kundgrupperingar. Du kommer att få arbeta med allt från produktutveckling, produktionsflöde till marknadsföring och digitalisering där sociala medier är en viktig del. Vi ser din stora sociala kompetens viktig då du kommer att ha kundkontakt med alla världens hörn och du kommer att jobba i nära samverkan med personal i företaget som kompletterar din akademiska kunskap med yrkeserfarenhet. Anställningen är en visstidsanställning som beräknas pågå ca 1 år, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen sker vid Mälardalens Högskola men arbetet utförs hos Recotech AB i Arboga.

Är du den personen vi söker ?

Vi söker dig som nyligen är färdig som ingenjör med inriktning industriell ekonomi, produktion eller motsvarande och som har ett brinnande intresse för marknadsföring. För att lyckas i den här rollen ska du ha god samarbetsförmåga och trivas med att tillsammans med andra nå resultat. Du behöver vara självgående och kunna driva projekt framåt. Du ska ha förmåga att analytiskt ta dig an problemställning och de uppgifter du har framför dig.

Eftersom arbetet innebär mycket kundkontakt och samarbete med övriga delar i organisationen trivs du i att vara navet i hjulet mellan inköp, lager, produktion och marknad och har lätt för att kommunicera och bemöta människor från olika

Kvalifikationer

  •  För denna anställning krävs en högskole- eller civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi, logistik, produktion eller motsvarande kompetens. Din examen får inte vara äldre än två år.
  • Du har god kunskap inom marknadsföring.
  • Eftersom arbetet innebär att du arbetar med människor från många delar av organisationen samt externa parter söker vi dig som är bra på att kommunicera, kan bemöta människor samt är duktig på att skriva.
  • Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du innehar förmåga att arbeta självständigt.
  • Du är duktig på kundkontakt.
  • Du har goda kunskaper i både det svenska och engelska språket, såväl i tal som i skrift.
  • Då resor kan ingå i uppdraget kräver tjänsten B-körkort

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.   

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete med marknadsföring.
  • Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.                                                                                                              

Ansökan 

Gör din ansökan genom att klicka på länken nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Kontaktpersoner

 

Anders Berglund

Avdelningschef

016-15 51 13

anders.berglund@mdh.se

Wendy Fredriksson

Marknadschef, Recotech

+46 76 78 11 507

wendy.fredriksson@recotech.com

Elvira Synnelius

Projektledare, KTP

+46 70 43 53 219

elvira.synnelius@mdh.se

Michaël Le Duc

Facklig representant (SACO)

021-10 14 02

Susanne Meijer

Facklig representant OFR

021-10 14 89

 

 

Länk till anmälan

https://web103.reachmee.com/ext/I018/1151/main?site=6&validator=b794921…

Swedish