Skip to main content

MITC & MDH söker Projektledare

Projektledare

Ref.nr: 2019/1897

På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 15 000 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. Mälardalens högskola finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås. 

På akademin för innovation, design och teknik läser våra studenter bland annat till innovatörer, entreprenörer, illustratörer, kommunikatörer, nätverkstekniker och ingenjörer. Hos oss finns forskningsinriktningarna inbyggda system och innovation och produktrealisering. Vårt arbete sker i samverkan och i strategiska avtal med företag, organisationer och myndigheter i regionen.

Anställningsinformation

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 1-2 år
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2019-08-12
Stationeringsort: Eskilstuna
Akademi/enhet/sektion: Akademin för innovation, design och teknik (IDT)

Akademin för Innovation, Design och Teknik (IDT) söker en projektledare inom avdelningen för Produktrealisering (PR) och forskningsinriktningen Innovation och Produktrealisering (IPR). Anställningen ingår i högskolans strategiska satsning för fortsatt förstärkning och utveckling av samproduktion inom forskning och grundutbildning vid IPR. IPR:s vision är att bidra till en hållbar framtida utveckling och industriell förnyelse genom att utgå från ett helhetsperspektiv som tar hänsyn till människor, system och globala utmaningar.

Anställningen är placerad på campus Eskilstuna i en forsknings- och utbildningsmiljö med forskare, lärare och doktorander med olika vetenskaplig och pedagogisk kompetens inom ingenjörsvetenskap, samhällsvetenskap, humaniora och konst.

Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) är IPRs huvudsakliga samverkansplattform. MITC grundades 2011 av MDH och 10 globala industribolag i regionen. Syftet med MITC är att växla upp samverkan och samproduktion mellan industri, akademi och samhälle. Organisationen består av MITC AB samt en stark verksamhet inne på IPR som finansieras av Eskilstuna Kommun, samt en portfölj med samverkansprojekt. MITC jobbar för att generera samproduktion inom forskning och utbildning samt driver samverkansprojekt med industrin som ger ett starkt kontaktnät av SMEs samt ökade möjligheter till samverkan. Verksamheten leds av VDn för MITC AB och Processledaren för verksamheten på IPR. Ett antal koordinatorer och key account managers är knutna till verksamheten som jobbar aktivt för att möta industrin och akademins behov inom samverkan och samproduktion. Dessutom är flera av IPRs forskare och lärare aktiva i verksamheten.

MITC driver ett antal samverkansprojekt med nationell och regional finansiering från Europeiska Regionalfonden, Tillväxtverket, Region Sörmland och Eskilstuna Kommun. Projekten leds främst av Processledare för MITC vid MDH och MITCs ekonom. Ofta ingår flera aktörer i projekten vilket kräver omfattande koordinering, nära samarbete och uppföljning. I rollen som projektledare får du arbeta som stöd i flertalet projekt nära Processeldaren och tillsammans med kollegorna vid MITC. Rollen är som projektledare är spännande och utvecklande och du får möjlighet att utvecklas i en dynamisk miljö som bidrar till utvecklingen av en starkare industri och högskola.

Arbetsuppgifter

 • I nära samarbete med processledaren för MITC koordinera, administrera och följa upp arbetet med projekten i MITCs portfölj
 • Tillsammans med MITC arbeta som en del nätverket med företag, partners och finansiärer, kommunicera erbjudanden och aktiviteter och stötta arrangemang och planering
 • Utföra administrativa uppgifter med koppling till finansiärers villkor och krav, t ex insamling av intyg och avtal.
 • Bistå med rapportering och insamlandet av data till finansiärer.
 • Samråda med MITCs ekonom och ge projektstöd i specifika uppgifter som behöver utföras
 • Främja samverkan med MITC och IPR och koordinera samarbeten för exjobb och etablering av projekt
 • Stötta i rekryteringen av företag till MITC program och aktiviteter
 • Delta på möten och ERFA träffar inom innovationssystemet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom för tjänsten relevant område. Du har god kännedom om akademin och har erfarenhet av att arbeta i projekt, både med administration och rapportering.

Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du trygg och driven och har förmåga att arbeta såväl självständigt som i team. Vi söker dig som har viljan att utvecklas och lära nytt.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande

 • Starkt och brett kontaktnät inom innovationssystemet regionalt, nationellt och internationellt.
 • Erfarenhet av EU projekt och samverkansprojekt
 • Erfarenhet av att jobba i eller med industrin i regionen

Ansökan

Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Kontaktpersoner

Anna Bird

Projektledare

016-155195

anna.bird@mdh.se

Anders Berglund

Avdelningschef

016-15 51 13

anders.berglund@mdh.se

Michaël Le Duc

Facklig representant SACO

021-10 14 02

Susanne Meijer

Facklig representant OFR

021-10 14 89

 

För anmälan, följ länken

https://www.mdh.se/hogskolan/jobb/lediga-jobb-1.103104?l=sv_SE&rmpage=j…

Tags
Swedish