Skip to main content

Aktuellt

33 miljoner kronor till kompetensutveckling i Östra Mellansverige

2020-05-29

Europeiska socialfonden har beviljat projektet Compcor 

Compcor är ett projekt som Mälardalens Industrial Technology Center ska driva, partner är Alfred Nobel Science Park och Automation region.

Projektet CompCor, Competitive Competence in Corona times, kompetensutvecklar 600 medarbetare på 60 företag inom tillverkande industri - framförallt underleverantörer till fordonsindustrin - i Södermanlands, Västmanlands och Örebro län.

Män och kvinnor ska inom ramen för sina nuvarande anställningar stärka sin kompetens både på grundläggande kunska

Första träffen i Affärsystem/MPS

Torsdagens två grupper fördelat på för och eftermiddag med nio deltagande företag var vårt första fysiska event på flera månader. 

Träffens tema var : Har ni koll på era kostnader?

 

MBD - Model Based Definition seminarium

I detta seminarium kommer vi gå igenom grundläggande kunskaper inom mätteknik och allmänna förberedelser gällande modellbaserad definition. Seminariet kommer innehålla en introduktion till mätosäkerhet, olika typer av kravsättning och sedan avslutas med grundläggande kunskaper inom vad standarden säger angående modellbaserad definition

 

När?

2:a juni kl 13.00-16.00

Uppföljning 

9:e Juni kl 10.00-11.00

 

Var?

Digitalt, länk skickas ut innan eventet

 

Verktyg för en lyckad automationsresa - Webinar - Robotdalen

Den 20e maj bjuder Robotdalen in till ett webinarie, där diskuteras beställarkompetens, möjligheter inom kollaborativ robotik samt ger konkreta verktyg i er framtida automationsresa! Passa på att ta del av Robotdalens erbjudande genom att lyssna på Robotdalens erfarna

Seminarieserie del II: Epiroc – framtidens elektrifierade gruvfordon

Varmt välkommen till del II av vår spännande seminarieserie tillsammans med Epiroc .

Missade du del I? det gör ingenting. Del II inleds med en kort tillbakablick så att du är med på banan. Vid det här tillfället kommer fokus att vara på Epirocs batterimaskiner och laddning. 

Seminarieserie: Epiroc – framtidens elektrifierade gruvfordon

Varmt välkommen till en spännande seminarieserie tillsammans med Epiroc.

Epiroc har lanserat en ny generation batteridrivna maskiner för hållbar gruvdrift. I denna seminarieserie kommer vi att fokusera på utvecklingsstrategin för tekniken och en djupdykning i hur tekniken fungerar. Anders Lindkvist, technologiutvecklare vid Epiroc, kommer att berätta mer om konceptet runt de batteridrivna maskinerna.

Epiroc, är en världsledande leverantör av maskiner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrin.