Hoppa till huvudinnehåll
Inlagt av mitc_admin 13 December 2018

I dag talas det väldigt mycket om Big data och AI. Men det talas inte lika mycket om vad som krävs för att komma igång. Vi vet att data finns men ofta i olika system, viss data är i realtid annan data är historisk. Hur får man ett system där man kan börja skapa värde ur dessa datamängder? 

I detta seminarium kommer vi få höra två erfarna personer som jobbat just med denna transformation dela sina erfarenheter. 

När        9:e januari kl. 14.00 - 16.00

Var        Innovationsgym | MDH | Smedjegatan 37 | Eskilstuna


Program

14.00

Inledning 
Jessica Bruch och Christer Norström

14.10 – 14.40

Big data och AI i fjärrvärme system – hur lyckades man med det? 
Kristian Sandström, Senior Researcher RISE SICS Västerås

14.50 – 15.20

”Big Big” Data in Telia, hur möjligörs AI – Dos and Don’ts
Åke Edlund, Telia Company

15.20 – 15.50

Avslutande diskussion modererat av Christer Norström 

Anmäl dig här senast den 7:e januari

Tekn. dr Kristian Sandström kommer att tala om ett projekt han jobbar med på Mälarenergi i Västerås som handlar om styrning av fjärrvärme baserat på många olika datakällor och AI. Kristian kommer att berätta om hur de har hanterat problemet med att få grepp om de olika datamängderna och hur de tagit fram en arkitektur som gör det möjligt att skapa värde. Kristian är forskare på RISE SICS Västerås inom big data, cloud och IoT. 

Tekn. dr Åke Edlund kommer tala om hur Telia Company har hanterat samma fråga för att möjliggöra avancerad AI i värdeskapande tjänster. Telia har väldigt många olika system och datamängder som har integrerats under de senaste åren. Åke är chefsarkitekt analytics på Telia och har varit med och byggt upp Telias Common Data Lake. 


Seminariet ligger inom ramen för Sörmlandskontraktet
Eskilstuna kommun och Landstinget Sörmland avsätter medel till högskolan för att stärka forskning och utbildning med digitalisering som ett uttalat område. Satsningen ses som nödvändig för att den lokala arbetsmarknaden och dess näringsliv ska kunna utvecklas och för att högskolan ska kunna erbjuda en utbildning som är unik i landet.


logos

Anmälan
Datum
Swedish