Hoppa till huvudinnehåll
Pristagarna (från vänster) Christian Nilsson, prisutdelaren Anna Davidsson och Tommy Karlsson.

Svenska monteringspriset 2018

På Monteringsforums årliga konferens i Stockholm i mars delades svenska monteringspriset ut för 17e gången i ordningen inför närmare 200 deltagare. Prisutdelare var i år Anna Davidsson, ansvarig för forsknings- och utvecklingsportföljen inom Produktion, Volvo Cars. Årets pristagare blev Christian Nilsson och Tommy Karlsson från Volvo Construction Equipment AB i Hallsberg. Juryn ansåg deras gemensamma arbete mycket imponerande och det visar på ett föredömligt sätt hur man tillsammans kan uppnå fina resultat.

 

Daniel Gåsvaer, inte bara verksam i MITC utan också ansvarig för Svenskt Monteringsforum,

säger följande om pristagarna:

Det är väldigt inspirerande att se hur de lyckats nå så bra resultat samtidigt som orderingången oväntat skjutit i höjden och slagit nya rekord, tvärtom mot vad man förutspått. Dessutom gör man det med ett kostnadsutfall som är lägre än budget, och under en relativt kort tidsperiod. Förhoppningsvis inspirerar det andra företag att driva på sin utveckling.

 

Juryns motivering:

Christian Nilsson och Tommy Karlsson har tillsammans lett utvecklingen av en ny flexibel monteringslinje. Deras arbete visar att man kan skapa flexibilitet och effektivitet trots stor skillnad i monteringsinnehåll mellan produktfamiljerna. Det dagliga kundbehovet monteras oberoende av produktmix. Kapaciteten har ökats samtidigt som ytbehovet reducerats och plats frigjorts i materialfasaderna. Christian Nilssons och Tommy Karlssons arbete har lett till betydande förbättringar samtidigt som monteringen rustats för framtida produkter. Deras arbete utgör ett föredöme för svensk industri.

monteringspriset.jpg

Pristagarna (från vänster) Christian Nilsson, prisutdelaren Anna Davidsson och Tommy Karlsson.

Foto: Dan Carlsson, Swerea IVF

 

http://extra.ivf.se/montforum/

Swedish