Hoppa till huvudinnehåll
Vägen till lönsam produktion - 23:e mars

Igår gjordes en djupdykning i hur den lönsamma produktionen skapas. Vi bjöds på skarpa exempel med kommentarer från integratörer och tillverkande bolag. 

Missade du eventet men är intresserad att se det i efterhand? kontakta martin.berggren@mitc.se
 

Gårdagens agenda

• Varför tycker vi att detta är viktigt?
Niklas Olsson, MITC och Björn Langbeck, Tillväxtverket

Nobel talks 16 mars – Samarbete för snabb industriutveckling

http://alfrednobelsp.se/motesplats-nobel-talks/

Missade du lyssna på Nobel talks i tisdags kan du kolla på inspelningen nedan.

Vägen till lönsam produktion

Välkommen till en djupdykning i hur den lönsamma produktionen skapas. Vi lyssnar på skarpa exempel där vi får se och höra kommentarer från integratörer och tillverkande bolag. Vi reder ut de olika delarna samt går igenom de små stegen som tar de tillverkande bolagen i rätt riktning för att kunna uppnå bättre resultat i sina verksamheter.
 

Agenda

• Varför tycker vi att detta är viktigt?
Niklas Olsson, MITC och Björn Langbeck, Tillväxtverket

NOBEL TALKS 16 MARS – SAMARBETE FÖR SNABB INDUSTRIUTVECKLING.

MITC REKOMMENDERAR

Nobel talks är lunchseminariet som förenar lunch och diskussion i en skön blandning. Vi uppmärksammar det regionala näringslivet, den offentliga sektorn och den framstående forskning som finns i regionen.

Under en timme delar vi erfarenheter, ny kunskap, framtida inspel och diskussioner som förhoppningsvis föder idéer och möjligheter till samarbeten och innovationer.

Låna en ingenjör!

Tjejer är grymma på teknik och vi måste ta vara på alla talanger! Vi vill att fler tjejer ska välja att utbilda sig till ingenjörer. Nu har tjejer i årskurs 5 på skolor i Eskilstuna och Hallsberg möjlighet att låna en ingenjör från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och ingenjörsstudenter från Mälardalens högskola (MDH) och Örebro universitet (ORU), för att arbeta med riktiga utmaningar från Volvo CE, upptäcka spänningen i att lösa verkliga, tekniska problem och skapa en bättre morgondag.

MITC Rekommenderar: Webinar: Proven Smart Manufacturing Solutions

https://fkg.se/aktiviteter/webinar-proven-smart-manufacturing-solutions/

Digitalization and continuing pressure from the automotive industry with regards to quality-, efficiency- and product/process-optimization are a daily challenge to medium-sized component manufacturers.

Visualisering för industrin - tips från experter!

Ta del av demonstrationer och tips från forskare och företag i framkant


Här får du som är nyfiken en försmak på visualiseringsteknikens möjligheter och även möjlighet att vässa dina kunskaper. Exemplen kommer spegla allt ifrån visualiseringens grunder till mer avancerade tekniker. Ta chansen att ställa dina frågor direkt till experter. Visualisering med digital teknik är ett starkt växande område inom både forskning och industri. Den tekniska utvecklingen, den pågående digitaliseringen och det uppkopplade samhället utvecklas i snabb takt, vilket genererar

FORDONSBRANSCHEN STÄLLER SNABBT OM TILL ELEKTRIFIERING!

Transmission välkomnar till ett digitalt seminarium med Scania,
en del av en seminarieserie med temat Electromobility.

Webbaserad utbildning i beställarkompetens

Om kursen

Att göra investeringar för automation och robotisering innebär för många att ge sig in på nya områden. KTH Leancentrum erbjuder inom ramen för Robotlyftet därför en utbildning via webben i beställarkompetens för att öka förståelse och kunskap för de olika rollerna som beställare respektive leverantör av automationslösningar.

Seminarium - Att leda för digital utveckling - Produktionslyftet

Kraft att förändra handlar om att ledningen faktiskt ska våga gå före och visa vägen för organisationen. Att ta ut riktningen och etablera en tydlig målbild om hur vi skall ha det i vår organisation, hur vi skall utveckla vår affär, utveckla våra medarbetare och skapa framgångsrika kunder. Det handlar om att ta tag i alla avvikelser, alltifrån kvalitet till ledarskap och beteendeavvikelser. Lean är en ledarskaps- och affärsfilosofi, inte en verktygslåda.

Prenumerera på Event