Hoppa till huvudinnehåll

Vera Roadshow

Välkommen på inspirationsinjektion:

Vera Roadshow - 20 november

Vi uppmärksammar Vera Sandberg, Sveriges första kvinna som ingenjör, genom att uppmana alla unga till att bli nästa generations problemlösare.


Genom att samla kvinnliga förebilder, lokala företagsledare, politiker och forskare vill vi vara med och underlätta för unga tjejer att hitta sin passion för teknik och problemlösning. Forskning visar nämligen att det är redan så tidigt som på mellanstadiet tjejer börjar tappa teknikintresset.


Bakom initiativet står Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen. Vera Roadshow arrangeras under året på tretton högskolor och universitet med tekniska utbildningar. Sist ut efter en lyckad turné är Mälardalens högskola.


Datum: 20 november 2019
Tid: 12.00 -18.00
Plats: Mälardalens högskola, Smedjegatan 37, Eskilstuna


Några av höjdpunkterna under evenemanget är:
• Unga, blivande ingenjörer presenterar sina erfarenheter. - Varför är det så viktigt att tjejer söker tekniska utbildningar?
• Forskare resonerar om: - Hur kan vi förändra gamla stereotyper kring ingenjörer och bibehålla teknikintresset i grundskolan?
• Näringslivet diskuterar: - Vilka utmaningar inom tekniken ser vi framöver och hur kan vi få in flera tjejer i företagen?


Fullständigt program publiceras här 7 oktober.


På förmidagen kommer mellanstadieelever få prova på att lösa klurigheter från verkligheten med stöd av ingenjörer från Volo Construction Equipment, lärare och ingenjörsstudenter. Eleverna kommer också delta på delar av programmet efter lunch.


Som ingenjör bygger man framtiden!

Vera Sandberg påminner oss att vi kan bli det vi vill! Som enda kvinna bland 500 manliga studenter tog Vera examen i kemi 1917 på Chalmers Tekniska Högskola.


Anmälan gör du här

 

Swedish