Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker en nyexad ingenjör med intresse för energieffektivisering

Ref.nr: 2021/0816

På Mälardalens högskola möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. Våra 19 900 studenter läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning på våra campus i Eskilstuna och Västerås eller på distans. Vi bedriver forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Vårt nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor gör att vi på MDH bidrar till att människor mår bättre och jorden håller längre. För att stärka Sverige som utbildnings- och forskningsland vill regeringen göra Mälardalens högskola till Mälardalens universitet från 1 januari 2022.

På akademin för innovation, design och teknik läser våra studenter bland annat till innovatörer, entreprenörer, illustratörer, kommunikatörer, nätverkstekniker och ingenjörer. Hos oss finns forskningsinriktningarna inbyggda system och innovation och produktrealisering. Vårt arbete sker i samverkan och i strategiska avtal med företag, organisationer och myndigheter i regionen.

Anställningsinformation

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, Projektledare
Omfattning: Heltid, i ca 8 månader
Sista ansökningsdag: 2021-04-15
Stationeringsort: Eskilstuna, placering Lindedesberg
Akademi/enhet/sektion: Akademin för innovation, design och teknik (IDT)

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att driva och leda förändringsprocesser och utveckling inom produktionseffektivisering. Läs vidare!

Anställningen är en visstidsanställning som beräknas pågå ca 8 månader, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen sker vid Mälardalens Högskola men arbetet utförs hos Meritor AB och Helix Verktyg AB i Lindesberg.

Meritor är en ledande global leverantör av drivlinor till tung fordonsindustri. I Lindesberg produceras fram- och bakaxlar till bussar och lastbilar. Dessutom produceras komponenter såsom växlar och växeldetaljer. Meritor har idag ca 9 000 anställda över hela världen med huvudkontoret i USA (Troy, Michigan). Meritor har ett 30 tal produktionsenheter och Lindesbergsfabriken är den största enheten, både avseende omsättning och antal anställda. Även i Örebroregionen är Meritor en stor arbetsgivare med ca 900 medarbetare och en årlig omsättning på ca 5 Miljarder kr.

HELIX konstruerar och tillverkar skärande verktyg av högsta kvalitet för borrning och fräsning. I företaget finns omfattande process- och applikationskunskap inom skärande verktyg och bearbetning. Verktygen tillverkas efter kundens behov och krav, i hårdmetall och snabbstål, både med och utan PCD-bestyckning.
Helix producerar även kortare serier inom svarvning, femaxlig fräsning samt slipning.

Företagen ligger i nära anslutning till varandra där Helix är leverantör till Meritor. Företaget söker nu gemensamt en projektledare som kan leda arbetet inom hållbarhet och energifrågor. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att analysera byggnader och identifiera potential för att minska uppvärmningskostnad och energiåtgång. Undersöka möjligheter för energiåtervinning från utrustning och maskiner, samt se över åtgärder för inomhusklimat för att minska energiförbrukning och förbättra arbetsmiljö.

Du kommer att ansvara för projektet tillsammans med Helix och Meritor med stöd från en affärs coach och en akademisk coach. Du blir anställd som KTP-projektledare i utvecklingsprojektet KTP (Knowledge Transfer Partnerships), där du får chansen att klättra snabbt i karriärstegen. KTP är en utmärkt chans för dig att utveckla dina kompetenser. Du kommer att anställas hos Mälardalens Högskola men utför ditt arbete hos Helix och Meritor i Lindesberg.

Kvalifikationer

  •  För denna anställning krävs en högskole- eller civilingenjörsexamen inom energi och miljö, produktion och logistik, fastighet eller motsvarande kompetens. Vi söker dig som är nyexaminerad (2018 eller senare). 
  • Du är en driven och strukturerad person med ett analytiskt arbetssätt. 
  • Du har god kunskap inom energieffektivisering.
  • Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du innehar förmåga att arbeta självständigt. 
  • Du har ett genuint intresse av vilja driva utvecklingsarbete och är duktig på att kommunicera. 
  • Du har goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift. 

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför.

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av arbete med energieffektivisering inom fastighet, maskiner och/eller arbetsmiljö.
  • Då resor ingår i uppdraget är B-körkort meriterande.

Vi erbjuder

Anställningen sker vid Mälardalens Högskola men arbetet utförs hos Meritor AB och Helix Verktyg AB i Lindesberg.

I Lindesberg finns det mesta du behöver på nära håll. Här kan du förverkliga dina idéer och skapa ett härligt, tryggt och roligt liv utanför jobbet. Vi tror att balansen mellan arbete och fritid, mellan aktiviteter och avkoppling, är lätt att hitta i vår kommun.

I Lindesbergs kommun bor du granne med naturen. Här finns det gott om plats att bara vara. Vi har också ett levande kulturliv, nöjesliv och gott om sporthallar. Om du mot förmodan blir sugen att se något annat en stund finns Örebro 28 minuter bort där ett bredare utbud av restauranger och nöjesliv finns.

Vi i Lindesbergs kommun vill få dig att trivas, vi vill ta hand om och välkomna dig på bästa sätt! 

Ansökan

Gör din ansökan genom att klicka på anmälningslänken nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

 

Kontaktpersoner

 

Thomas Marklund

Ägare

0581-132 00

thomas.marklund@helixverktyg.se

Wilhelm Magnusson

Näringslivschef

0581-811 39

wilhelm.magnusson@lindesberg.se

Elvira Synnelius

Processledare KTP-projektet

070-43 53 219

elvira.synnelius@mdh.se

Michaël Le Duc

Facklig representant (SACO)

021-10 14 02

 

Susanne Meijer

Facklig representant (OFR)

021-10 14 89

 

 

Länk till anmälningssidan

https://web103.reachmee.com/ext/I018/1151/main?site=6&validator=b794921…

Swedish