Elvira Synnelius

Som sextonåring utvecklade jag en egen produkt, innovationen ”Stay” som la grunden till att jag startade företag. Här kom jag i kontakt med en mängd olika yrkesgrupper som ingenjörer, art directors, copywriters, affärsrådgivare, webbdesigners etcetera. Snabbt insåg jag behovet av olika kompetenser och vikten av att ta hjälp där den egna kunskapen inte räcker till. Förmågan och fördelen med att ta stöd från annat håll blev en framgångsfaktor och förde både företag och produktutveckling framåt – precis det vi idag ser inom MITC.

Min utbildning har jag fördelat rättvist mellan regionens lärosäten. Direkt efter gymnasiet läste jag innovation på Mälardalens högskola, där mycket av diskussionerna handlade om kompetensutbyte i arbetet med företag och produktutveckling. Tillsammans med andra studenter var jag med och tog tredjeplatsen i den internationella innovationstävlingen Mälardalen Open 2013 och 2014 blev jag länsvinnare av SKAPA-priset, Sveriges största innovationspris. I flera år har jag också jobbat med ungdomar som vill starta företag, bland annat som projektledare och alltid med viljan att driva företag och jobba med entreprenörskap och innovation.

Därefter blev det företagsekonomi på Uppsala universitet innan jag rundade av med en master i ekonomi på Örebro universitet. Med examen på fickan återvände jag till Mälardalens högskola för att arbeta som projektledare på MITC. Idag vill jag i min tur hjälpa företag till nya perspektiv för att öka deras innovationsförmåga och konkurrenskraft. Precis som jag drog nytta av kringliggande stöd i mitt företagande kan MITC erbjuda kunskap och ny teknik, sådant som företagen annars kanske inte kommer i kontakt med. Det vill och kan jag bidra med i min roll på MITC.

+46 16-15 32 94 elvira.synnelius@mdu.se LinkedIn