Hoppa till huvudinnehåll

3D/AM - GAMECHANGER OR NOT?

3D/AM är ett disruptivt teknikområde som på senare tid ökat i tillgänglighet och användning inom industrin.  Tekniken möjliggör en förkortad produktionskedja mellan design och en tillverkad produkt vilket har många fördelar i den snabbt föränderliga värld vi lever i. Tekniken är dessutom inte beroende av klassiska tillverkning och formnings processer såsom gjutning, smide och valsning men erbjuder en friare tillverkningsprocess som möjliggör nya former, nya komponenter och en möjlighet att tänka utanför ramarna där man inte behöver kompromissa på funktion och form. Små serier, minskat materialspill, minskade lagerkostnader mm. utgör ytterligare fördelar. Men hur viktig är egentligen den här tekniken? 

MITC bjuder in till ett dialogseminarium med syfte att reda ut vikten av tekniken och betydelsen för industrin i regionen. Vi lyssnar till perspektiv från olika delar av värdekedjan med djup kunskap på området och utgår ifrån frågan om 3D/AM är en gamechanger eller inte. Exempel på deltagare som delar med sig av sin bild är Amexci, Alfa Laval, Volvo CE, Scania, Södertälje Science Park och Alfred Nobel Science Park.  

TALARE :     Edvin Resebo, Amexci - Mikael Melitshenko, Alfred Nobel Science Park  
    Oskar Bruce,
Alfa Laval - Mats Bagge, Scania - Michael Stec, Volvo CE  
    Fredrik Finnberg,
Digital Mechanics - Magnus Schernström - Curt Nicolin Gymnasiet 
TID : 6:e december | kl 09.00 - 12.00 
PLATS : MITC | John Engellaus Gata 1 | Eskilstuna

Anmäl dig nedan senast den 4:e december, Varmt välkomna!


Detta är ett event med hög nivå på diskussionerna. Sprid endast till personer med genuint intresse och kunskap på området. Eventet arrangeras inom Smart Industriprojektet DigiMission som finansieras av Tillväxtverket. 


 

Formulär
Swedish