Hoppa till huvudinnehåll

MDH-studenter hjälper företag att effektivisera produktionen

Inom civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign får studenterna jobba med skarpa projekt mot företag. Studenterna Alexander Stenfeldt, Kim Jansson, Erik Andersen och Karl Elisson har tillsammans under kursen industriautomation tagit fram ett koncept för hur en robotcell ska automatisera och effektivisera GKN ePowertrains produktion.

– Under projektet tog vi fram tre olika förslag på hur man skulle kunna automatisera en testcell för drevsatser hos GKN ePowertrain i Köping. Ett av förslagen kommer nu att implementeras i produktionen, säger Karl Elisson, student på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign.

Studentprojektet på GKN ePowertrain handlade om att ta fram ett koncept för att ersätta fysiska medarbetare, som i cellen matade maskinen med material, med en robot för att automatisera flödet utan att minska antalet godkända artiklar.

– Vi fick information om vilket behov de hade samt hur många godkända artiklar som roboten behövde leverera för att vara anpassad efter dagens efterfrågan. Utöver det fick vi fria tyglar, vilket var väldigt roligt och utmanande, säger Erik Andersen.

 

Läs hela reportaget på mdh.se

 

På bilden ser vi Alexander Stenfeldt, Kim Jansson, Erik Andersen, Niklas Friedler och Karl Elisson

Swedish