Den tysta revolutionen – vägen till elektrifierade och hållbara anläggningsmaskiner

Transmission välkomnar till ett digitalt seminarium med Volvo CE, en del av en seminarieserie med temat Electromobility. Välkommen att ta del av denna inblick i hur Volvo CE accelererar elektrifiering – vilka huvudsakliga tekniker de ser för att göra detta möjligt, introduktionsplanen för elektrifierade anläggningsmaskiner, viktiga nyckelkompetenser samt hur omställningen påverkar leverantörsledet.

Dagens talare:

  • Fredrik Tjernström, Electromobility Manager
  • Anna Widén, Head of System & Projects Driveline and Electromobility

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är en ledande internationell tillverkare av förstklassiga entreprenadmaskiner, och med över 14 000 anställda är de ett av de största företagen i branschen. Volvo CE har ett heltäckande produktprogram med tillverkning, service och support över hela världen. Volvo CE är en del av Volvokoncernen.

Volvo CE står bakom Parisavtalet och är inriktade på att göra anläggningsindustrin fossilfri, där elektrifiering av maskiner kommer spela en viktig roll på resan mot ett klimatneutralt samhälle. Det finns många fördelar med elektromobilitet, som minskade koldioxidutsläpp, lägre bullernivåer och högre energieffektivitet men för att uppnå klimatneutralitet räcker det dock inte enbart med elektrifiering. Användandet av bränsleceller är ett lovande komplement för tunga maskiner där grunden är den elektriska drivlinan. Volvokoncernens övergripande målsättning är ett fossilfritt kunderbjudande från och med år 2040.

Tidigare seminarier i serien finns att se här →

Vill du göra en sen anmälan, skicka ett mail till christopher@alfrednobelsp.se

Praktisk information