San Giliyana

Med en civilingenjörsutbildning från Mälardalens högskola inom produkt- och processutveckling med påföljande yrkeskarriär har jag en stark regional förankring i både näringsliv och akademi, samtidigt som jag i 10-årsåldern kom till Sverige med helt andra erfarenheter från min uppväxt i norra Irak. Idag är jag en gift 30+åring som tränar, lyssnar på musik och älskar sociala kontakter, något som knappast hämmas av att jag talar fem språk.

Efter utbildningen arbetade jag som konsult på ett av landets ledande konsultföretag innan jag fick arbete på Volvo, ett av MITCs partnerföretag. Trots näringslivskarriären kände jag en längtan tillbaka till högskolan och miljön med gemenskap, många och varierande projekt samt gränsöverskridande samverkan – det sistnämnde allra främst. Anledningen till att jag återfinns på MITC är just samverkan med företag, att knyta nya kontakter. Det är spännande att kunna identifiera behov hos företag för att sedan tillfredsställa dessa med hjälp av studentprojekt, examensarbeten eller utbildningsprogram hos företagen.

Jag har ganska lätt för att engagera företag till olika projekt. Att jag dessutom älskar teknik gör MITC till min ideala plattform. Jag vet inte själv riktigt hur det går till, det kommer naturligt. Jag gillar att prata – jag är duktig på att ”snacka skit” – samtidigt som det är viktigt att vara ödmjuk. Ingen kommer ihåg dig för att du är tuff och hård, det är den som är ödmjuk och tänker på andra som man minns. Visst krävs det skinn på näsan men du måste vara kaxig på ett fint sätt för att jobba nära andra människor.

Samverkan är ingenting du kan läsa dig till, du kan aldrig lära dig det genom böcker. Samverkan handlar om att göra andra människor trygga i din närvaro. Det handlar om personlighet, att uppskatta samvaro med andra människor. Jag tror att mycket handlar om kultur där jag har min bakgrund med stora familjer och starka sociala nätverk. Det går alltid att hitta folk med utbildning, det finns många civilingenjörer, forskare, läkare etcetera därute. Det är inte utbildningen du känner dig trygg med, det är alltid personen du söker efter. Det är så jag jobbar i kontakten med företag.

+46 76-313 61 35 san.giliyana@mitc.se LinkedIn